Google подготвя детски версии на услугите си

Идеята на Google е да предложи подходящо съдържание за децата на възраст до 12 години

Идеята на Google е да предложи подходящо съдържание за децата на възраст до 12 години

Популярни услуги на Google скоро ще станат по-адекватни за детската аудитория. Интернет гигантът разработва специални версии на своите продукти и услуги, адаптирани за децата, съобщи USA Today.

Инициативата цели да предложи по-подходящо съдържание за децата на възраст до 12 години. Ще бъдат отчетени интересите както на най-малките потребители на мрежата, така и на техните родители.

Най-вероятно Google ще предложи детски версии на видеоуслугата YouTube и браузъра Chrome. Очевидно, тези продукти ще се сдобият с възможности за родителски контрол, а съдържанието в тях ще се филтрира с цел премахване на нежелани материали.

Засега няма информация дали Google ще получава приходи от детските услуги, т.е. дали компанията ще показва подходяща реклама в тях. От една страна, разкрива се добра възможност за постъпления, но от друга има риск от недоволство от страна на родителите и организациите за защита на интересите на децата.

Детският проект на Google все още е на много ранен етап. Очаква се интернет гигантът да представи новите версии на услугите си през следващата година.

Коментари по темата: „Google подготвя детски версии на услугите си”

добавете коментар...

  1. Дечко

    А кой ще защитава невинните дечица от облъчването на мозъчетата им от радиоактивната корпоративна пропаганда и въздействие на подсъзнанието им, че това е марката, това са продуктите за задължително ползуване.

Коментар