IBM сключи поредна голяма сделка в Европа

IBM ще достави ИТ услуги за 1,25 милиарда долара на рекламния гигант WPP Group

IBM ще достави ИТ услуги за 1,25 милиарда долара на рекламния гигант WPP Group

IBM подписа договор за ИТ услуги с един от най-големите в света рекламни конгломерати – WPP Group. Сделката на стойност 1,25 милиарда долара е поредният удар на Синия гигант на европейския пазар, след като по-рано компанията подписа подобно споразумение с холандската банка ABN Amro.

В близките седем години WPP ще заплати на IBM около $1,25 млрд. за създаване на хибридна клауд инфраструктура. В частност, IBM ще достави платформи за пускане на нови цифрови услуги и съвместна работа на WPP с различни брандове по целия свят.

Новата инфраструктура ще позволи на британския рекламен холдинг да увеличи обема на работа с големи данни (Big Data) и аналитични инструменти, съобщи Блумбърг.

„Ще използваме опита на IBM в сферата на облачните изчисления, за да развиваме иновации и да повишим ценността на нашите продукти и услуги, предлагани в 111 страни по света”, коментира ИТ директорът на WPP Group Робин Дарг.

WPP е поредният голям клиент на IBM в Европа. По-рано американският технологичен гигант сключи договори с немската авиокомпания Lufthansa и холандката банка ABN Amro.

Според информация от Блумбърг, официално известни са поне четири европейски сделки на IBM, сключени наскоро, на обща стойност над 4 милиарда долара.

Коментар