Dropbox позволи съвместна работа в Office документи

Облачното хранилище Dropbox въведе дългоочакваната функционалност за съвместна работа в Office документи. Проектът, известен досега с кодово име Project Harmony, вече се нарича Dropbox Badge.

Dropbox Badge представлява допълнителен слой върху Microsoft Office, с помощта на който различни потребители могат да работят едновременно с файлове от Office

Благодарение на Dropbox Badge, различни потребители на облачната услуга могат да работят едновременно с файлове от Office

Нововъведението позволява на потребителите на Dropbox да работят съвместно върху документи от Microsoft Office на настолни компютри под Windows и Mac. Тази функция прави Dropbox практически еквивалент на Google Docs, отбелязва Venture Beat.

Dropbox Badge представлява допълнителен слой върху Microsoft Office, с помощта на който различни потребители могат да работят едновременно с файлове от Office в своите Dropbox папки. В момента се поддържат трите най-популярни приложения – Word, Excel и PowerPoint.

Очаква се новата функция да повиши популярността на Dropbox сред корпоративните потребители, където доминират Windows и Office. В този сегмент проникват и офис пакетът Google Docs, който има мощни инструменти за съвместна работа.

Коментар