Смарт кораб носи хиляди таблети на борда

Първият в света смарт кораб „Quantum of the Seas” беше предоставен на 20 ноември тази година

Първият в света смарт кораб „Quantum of the Seas” беше представен на 20 ноември тази година

Модерна ера на плаването обявиха Intel и Royal Caribbean International, след като интегрираха десетки хиляди таблети на борда на „Quantum of the Seas” – първия в света „интелигентен кораб”.

15 000 таблета Dell Venue се използват в местата за продажби в новия кораб. В допълнение, 40 000 таблета от HEXA Electronics са раздадени на екипажа на флотилията, за да поддържа връзка с приятелите и семействата, докато са в морето.

15 000 таблета се използват в местата за продажби в новия кораб, а други 40 000 таблета са раздадени на екипажа на флотилията

15 000 таблета се използват в местата за продажби в новия кораб, а други 40 000 таблета са раздадени на екипажа на флотилията

Устройствата работят под управление на операционна система Windows 8.1 и разчитат на процесори Intel Atom. На местата за продажби с тях ще се изпълняват разнообразни задачи, вкл. регистрации, резервации, развлечения, планиране на дейности и таксуване на транзакции в рамките на кораба.

Таблетите за екипажа включват комплект от приложения за продуктивност от бизнес портфолиото на Intel като Dictionary, DocuSign и McAfee Anti-Virus Plus. Членовете на екипажа могат да ползват таблетите и в свободното си време за достъп до приложения като Skype, Bing и Office365.

Първият в света смарт кораб „Quantum of the Seas” беше представен на 20 ноември тази година. Royal Caribbean обяви кораба за начало на модерна ера в плаването.

Коментари по темата: „Смарт кораб носи хиляди таблети на борда”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Очаквам с нетърпение и появата на първата смарт-каруца.

Коментар