BMW ще паркира по команда от смарт часовник

Авангардна система на BMW ще позволи на колата да паркира сама по команда от смарт часовник

Колите на BMW ще паркират сами по команда от смарт часовник

Нова технология ще позволи на колите BMW да паркират сами с помощта на смарт часовник. Наречена Remote Valet Parking Assistant, системата вече е интегрирана в експериментален BMW i3.

Четири лазерни скенера съставят карта на окръжаващата среда и определят опасностите около автомобила. Събраната информация може да се използва от бордовия компютър за автоматично спиране, ако се наложи.

Системата сравнява средата наоколо с предварително зареден план в електронен вариант, което позволява на автомобила да се придвижва самостоятелно в дадена територия. BMW планира също така да създаде система с пълен автопилот с цел по-висока сигурност на пътуващите в колата.

Remote Valet Parking Assistant взаимодейства и със смарт часовник за целите на паркирането. Водачът може да остави своето BMW в която и да е част на паркинга, след което автомобилът сам намира свободно място и паркира.

Подобна система ще може да работи само на тези паркинги, които имат електронни карти. Освен това, по команда от смарт часовника автомобилът сам отива на изхода на паркинга, за да посрещне своя собственик.

Немският производител ще покаже новата технология на предстоящото изложение CES 2015 в Лас Вегас от 6 до 9 януари. Твърди се, че лазерната система не използва услугите на GPS.

Коментар