BNB Paribas вложи $50 млн. в Luxoft

Luxoft привлече инвестиции от френската банка BNB Paribas

Luxoft привлече инвестиции от френската банка BNB Paribas

Фондът BNP Paribas Investment Partners консолидира около 4% от акциите на софтуерната компания Luxoft, по данни от комисията по ценни книжа на САЩ. Пазарната стойност на придобитите акции възлиза на 50 милиона долара.

BNP Paribas Investment Partners е инвестиционно подразделение на френската банка BNP Paribas, а Luxoft е руска компания за софтуерни услуги, която наскоро отвори офис и в България.

Същевременно, фондът Fidelity Worldwide Investments (FWI) консолидира други 5% от акциите на Luxoft. Цената на този пакет е около 65 милиона долара, съобщи CNews.

Акциите на Luxoft достигнаха пика си през февруари 2014 г., когато се търгуваха по $44 за брой. Но заради събитията в Украйна, където са разположени центровете за данни на компанията, акциите й рязко поевтиняха. Дъното от 24 долара за акция бе достигнато през май.

По-късно от състава на акционерите излезе фондът Waddell & Redd (W&R), който от началото на годината притежаваше 3% от ценните книжа на руската компания. Оттогава насам акциите на Luxoft нарастват и в момента се търгуват по $38,4 за брой.

Коментари по темата: „BNB Paribas вложи $50 млн. в Luxoft”

добавете коментар...

  1. Rape

    Преди бяхме надупени за Русия, а сега на Украйна да ни такова.

  2. Ванката

    Руско и украйно говорещите тъмни субекти пируват на българската земя!

Коментар