САЩ пуснаха най-бързия в света интернет

Интернет услугата със скорост 10Gbps струва 400 долара на месеца

Интернет услугата със скорост 10Gbps струва 400 долара на месеца

Американският оператор US Internet пусна в експлоатация най-бързата в света мрежа за достъп до интернет, поддържаща 10 гигабита в секунда (Gbps). В момента едноименната мрежа работи само в Минеаполис, щата Минесота, съобщи ubergizmo.com.

Услугата със скорост 10Gbps струва 400 долара на месец и е предназначена за интернет компании и клиенти от малкия и средния бизнес, които използват модела SaaS (софтуер като услуга) – при него клиентите работят с уеб приложения през интернет.

Според скорошно изследване, най-високата средна скорост на услугите за достъп до интернет е регистрирана в Хонконг и тя е 72,49 Mbps. За сравнение, САЩ заемат 31-во място с резултат от 20,77 Mbps.

Коментари по темата: „САЩ пуснаха най-бързия в света интернет”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    В момента едноименната мрежа работи само в Минеаполис, щата Минесота

  2. Шумналия

    69, всичко е много относително. Ако в България осигуриш до голям брой потребители по селата сравнително евтин, но бавен интернет, то средната скорост на интернет достъпа у нас ще падне значително. Ако в Северна Корея, където достъп до интернет имат само около 1200 потребителя, то на теория тяхната средна скорост може да е и 100 Мб/с и да е по-висока и от тази на Хонконг. С две думи само с ядене не става, трябва и да се мисли.

  3. 69

    “За сравнение, САЩ заемат 31-во място с резултат от 20,77 Mbps.” И какво излиза, че се прави само реклама на въпросната компания? САЩ са доста далече от най-бързия интернет като цяло.

Коментар