Платежната система Apple Pay идва в Европа

Apple започва да налага своята платежна система и извън пределите на САЩ. Скоро потребителите във Великобритания ще могат да ползват Apple Pay, съобщи Telegraph. ИТ корпорацията от Купертино вече преговаря с водещите банки в страната за доставка на услугата.

Съществуват обаче опасения сред банкерите от факта, че ще трябва да предават персонална и финансова информация за клиентите си на чужда фирма. Apple Pay и събраната от нея информация могат да станат плацдарм за нахлуване на американската компания в банковата сфера на Великобритания.

Въпреки това, водещите британски банки гледат благосклонно на Apple Pay, тъй като се надяват с помощта на тази услуга да убедят повече свои клиенти да започнат да използват мобилните си телефони за разплащания.

За плановете на Apple да навлезе на международния пазар за платежни услуги свидетелства наскоро публикувана обява за наемане на специалисти в подразделението Apple Pay Intern. В момента компанията подготвя Apple Pay услуги в Европа, Близкия изток, Индия и Африка.

Коментар