Българска разработка навлиза в автомобилите

Автомобилна иновация, разработена от екипа на Вистеон в България, ще влезе в мащабно серийно производство

Автомобилна иновация, разработена от екипа на Вистеон в България, ще влезе в мащабно серийно производство

Модели на водещ автомобилен производител на европейския пазар ще дебютират през 2018 г. с платформата на Вистеон за свързани устройства – Fusion, разработена в България. Първата по рода си технология в отрасъла бе отличена с наградата за иновации на Европейската асоциация на доставчиците на части за автомобили (CLEPA) и Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA).

Fusion интегрира в една свързана платформа традиционните системи за информиране на водача, информационно-развлекателните системи и системите с облачни технологии, с фокус върху пълното взаимодействие човек-машина. Платформата позволява едновременното функциониране на много системи във виртуална среда върху надграждащ се хардуер чрез операционни системи с разширени графични възможности.

„Възползвайки се от облачната свързаност, платформата може да бъде актуализирана през целия живот на колата – което представлява съществено отличително качество, в сравнение с днешните аудио и информационно-развлекателни системи”, коментира Боб Валънс, вицепрезидент, глобални клиентски групи на Вистеон (Visteon).

За водача Fusion е иновация от голямо значение, защото за пръв път комбинира много нива на информация в една система, включвайки информация за колата и такава, която е от критично значение за сигурността – например скорост или предупредителни сигнали, както и лична информация от облака.

Вистеон присъства на пазара у нас от 2001 година. В софийския развоен център на компанията работят около 600 служители. Инженерните специалисти в България са част от втория най-голям развоен център на Вистеон за автомобилния й бизнес.

Коментари по темата: „Българска разработка навлиза в автомобилите”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Това “да бъде актуализирана” си е нож с две остриета. От една страна имаш най-новата версия, от друга непрекъснато те дразни, карайки те да си променяш навиците, за да свикваш с нововъведенията!!!

Коментар