Librem 15 – ноутбук с Linux и безплатни приложения

Librem 15 ще се предлага с предварително инсталирано ядро на Linux, безплатни приложения и драйвери

Librem 15 ще се предлага с предварително инсталирано ядро на Linux, безплатни приложения и драйвери

Проект за Linux-базиран ноутбук направи успешна кампания в платформата за колективно финансиране CrowdSupply, привличайки много повече средства от първоначално планираните.

Librem 15 ще се предлага с предварително инсталирано ядро на Linux, безплатни приложения и драйвери. Лаптопът е проектиран на базата на 4-ядрен процесор Intel Core i7-4770HQ с графично ядро Intel Iris Pro Graphics 5200, допълнен от 4GB оперативна памет и 500GB твърд диск.

15,6-инчовият екран поддържа резолюция FullHD 1920х1080 пиксела. Моделът е конфигуриран с оптично устройство, 3 порта USB 3.0, видеоизход HDMI, камера 720p и слот за карти SDXC.

Предвидени са също допълнителна батерия, както и възможност за добавяне на Blu-ray устройство. Цената на ноутбука е доста висока – 1900 долара, но това очевидно не е попречило за успешната кампания на проекта. Доставките ще започнат през април.

Коментари по темата: „Librem 15 – ноутбук с Linux и безплатни приложения”

добавете коментар...

  1. Мхам

    Много си е добре могат го развият в повече серии нисък, среден и висок клас. Само да получат необходимата подкрепа. Чудесна новина тук, обаче БГ линуксите и техния сайт е съвсем заспал.

  2. Мда

    Яснооо само дето цената не е”доста висока” , а прекалено висока! 🙂

Коментар