IBM ще разчита на Солитрон за ръст в продажбите на софтуер

IBM разшири канала си за продажби на софтуер в България чрез привличане на Солитрон за дистрибутор, стана ясно от съвместна пресконференция на двете компании в София.
Очаква се партньорството да доведе до значителен ръст в бизнеса със софтуер на IBM у нас, според Бойчо Делевски, търговски директор в българския офис на корпорацията.
Солитрон вижда нови ниши и неразкрит потенциал за продажби на IBM софтуер и възможност да допринесе за развитие на пазара, коментира партньорството Петър Иванов, управител на дистрибутора.
Ангажирането на Солитрон в дистрибуцията на IBM софтуер е продължение на дългосрочното партньорство на двете компании в областта на хардуера, заяви Стефан Димитров, маркетинг мениджър на Солитрон.
С този си ход Солитрон ще добави липсващата група в своето портфолио – софтуерните продукти, където досега компанията дистрибутираше единствено решенията на Milestone за управление на видео камери.
Масовият софтуер на IBM е сравнително подценен в България и Солитрон ще се опита да промени тази ситуация, като ще разчита в продажбите на силно развитата си мрежа от дилъри. Навлизането на Солитрон в софтуерната дистрибуция следва плана на компанията за развитие като доставчик на продукти с добавена стойност.
Няколко категории софтуерни продукти ще предлага IBM на нашия пазар чрез своя дистрибутор. Към тях спадат решенията за съхранение и защита на данните, за управление на корпоративните данни, за комуникации и повишаване на човешката продуктивност, за организация и подобряване на инфраструктурата, платформи за управление на софтуера и интеграцията, както и сървърната система System Z, която е комбинация от хардуер и софтуер, обясни продуктовият мениджър в Солитрон – Димитър Вълов.
Междувременно стана ясно, че търговските операции на дистрибуторите Солитрон и Солитрейд са обединяват и вече ще работят само под търговската марка Солитрон.
„Решихме да облекчим конкурентите в изчисляването на оборотите ни”, каза на шега Петър Иванов. „Сериозната причина е желанието ни да минимизираме разходите, като обединим двете компании от групата”, уточни той.
Процесът на обединение на Солитрон и Солитрейд ще приключи до няколко месеца.

Коментар