Делът на Бил Гейтс в Microsoft намаля до 3%

Бил Гейтс влага все повече средства в благотворителната си дейност

Бил Гейтс влага все повече средства в благотворителната си дейност

Бил Гейтс прехвърли акции за 1,5 милиарда долара от Microsoft в компанията Gates Foundation Asset Trust. Информацията, разпространена от Блумбърг, се потвърждава и от документ, подаден от Microsoft в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

ИТ предприемачът и филантроп е изтеглил нови 31 милиона акции от Microsoft, като делът му в софтуерната компания е намалял до 3%. Богатството на Бил Гейтс в момента се оценява на 82,9 млрд. долара.

Компанията Gates Foundation Asset Trust управлява инвестиции в благотворителн фонд, основан от Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда. В края на януари Bill and Melinda Gates Foundation преведе 1,55 млрд. долара на Глобалния алианс за ваксини и имунизация.

За последните 15 години подкрепата от Бил Гейтс за алианса възлиза на около 4 млрд. долара. През септември 2014 г. семейната фондация финансира с 50 млн. долара борбата срещу Ебола.

Коментари по темата: „Делът на Бил Гейтс в Microsoft намаля до 3%”

добавете коментар...

  1. хаха

    няма да ги бъде ли? Рекордни продажби за последната година. Това с “няма да го бъде” и “линук е бъдещето” се говори от 15 години 🙂

    Смешници сте

  2. Anonymous

    МС и да ги бъде, Бил Гейтс няма как твърде дълго да го бъде, а така поне може да направи с парите си каквото му харесва.

  3. Anonymous

    Тъпата невестулка знае, че MS няма да ги бъде и се спасява. За нещастие, не може да продаде всичко наведнъж без да стресира и останалите инвеститори 😀

Коментар