Google иска корпоративните клиенти на MS Office

google_docs

Google твърди, че може да предложи 90% от функциите в среда на Microsoft Office

Microsoft e безспорен лидер на пазара за корпоративен софтуер за работа с документи, благодарение на пакета Office. Интернет гигантът Google обаче планира да привлече голяма част от тях към своите облачни офис приложения.

В интервю за Business Insider шефът на подразделението Google for Work  Амит Сингх казва, че Google може да отнеме до 80% от корпоративните потребители на Microsoft Office. Той очаква да започне преход на големите компании към приложенията Google Apps.

Google е готов да предложи на обикновените потребители в компаниите 85-90% от функциите, реализирани в среда Microsoft Office, докато останалите 10-15% от възможностите са необходими само на напредналите потребители, посочва Сингх.

Според анализ на Softwatch, много потребители на Google Docs не създават документи в приложенията, а само ги четат и редактират. При тези условия, голяма част от функциите на Office се оказват ненужни.

Основното предимство на продуктите на Google е работата с документи в режим на реално време, допълва ръководителят на подразделението Google for Work.

Коментари по темата: „Google иска корпоративните клиенти на MS Office”

добавете коментар...

  1. office

    Мхммм, щото първо ги създават в ms office и тогава ги качват. Сами да си водят извода защо е така.

Коментар