BYOD заплашва сигурността на компаниите

Всеки пети ИТ мениджър на компания, която прилага BYOD (използване на личните устройства в работата) съобщава за поне един инцидент със сигурността през миналата година.

2% от анкетираните са имали над 5 инцидента, свързани с използване на мобилни устройства от служителите, а всеки втори смята BYOD за заплаха за сигурността на организацията, сочи европейско проучване на HP и Redshift Research.

Около 43% от ИТ мениджърите вярват, че личните устройства на служителите са достатъчно добре защитени за използване в корпоративна среда. В същото време над една трета (36%) от анкетираните са на мнение, че подобни устройства могат да заразят корпоративната мрежа с вируси и зловредни програми.

Една четвърт от анкетираните са убедени, че техните компании имат всички необходими ресурси за мобилна организация на работата, докато 8% твърдят, че въобще не разполагат с подобни решения.

Въпреки широкото разпространение на мобилните устройства, настолните РС ще останат базов елемент от корпоративната инфраструктура. Към 2020 г. около 46% от служителите ще използван настолни компютри, а 29% – ноутбуци, сочат данните от проучването.

Коментари по темата: „BYOD заплашва сигурността на компаниите”

добавете коментар...

  1. Petrov

    Проблемът не са лаптопите и ноутбуците, а тел и таблети, заради ОС и мобилното им свързване.

Коментар