Kazna Kru спечели финалите на Wargaming.net League

Отборът на Kazna Kru се наложи като абсолютен фаворит на публиката

Отборът Kazna Kru се наложи като абсолютен фаворит на публиката

Геймърите от Kazna Kru спечелиха Европейските финали на състезанието Wargaming.net League, което се проведе през уикенда в София. На базата на цялостното представяне в шампионата отборите Schoolbus и Virtus.PRO се класират за Гранд финалите по World of Tanks, които ще се проведат на 25 и 26 април във Варшава.

Kazna Kru спечели титлата, както и голямата награда на турнира от 35 000 евро. На второ място се класираха Schoolbus, които спечелиха 17 000 евро, а на трето и четвърто място с по 10 000 евро са ветераните от Virtus.PRO и GGWP.

Над 400 зрители проследиха на живо в Sofia Event Center най-доброто от света на World of Tanks и станаха свидетели на двудневно гейминг събитие от световен ранг. Проведоха се и множество игри с публиката, вкл. надпревара по физически упражнения на сцената с най-запалените фенове на играта.

Финалният мач бе истинско шоу, което до последния си рунд бе с неясен изход. Kazna Kru се наложиха като абсолютен фаворит на публиката в залата, както и на хилядите зрители в канала на шампионата в социалната видео мрежа Twitch.TV.

Schoolbus демонстрираха истинска класа и мачът се развиваше точка за точка до резултат 5:5, когато Kazna Kru взеха зрелищна 6-та точка, с което направиха пробив и след това за по-малко от 5 минути взеха решителна точка, с която спечелиха и титлата. Мачът завърши 7:5.

Коментар