ГЕРБ иска бързо премахване на таксите за роуминг

Евродепутатите от ГЕРБ/EНП - Мария Габриел, Ева Паунова, Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Емил Радев и Андрей Новаков – изпратиха отворено писмо до Съвета на министрите на ЕС с настояване за по-бързо премахване на таксите за роуминг

Евродепутатите от ГЕРБ/EНП – Мария Габриел, Ева Паунова, Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Емил Радев и Андрей Новаков – изпратиха отворено писмо до Съвета на министрите на ЕС с настояване за по-бързо премахване на таксите за роуминг

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП настояват за по-бързо премахване на таксите за роуминг в отворено писмо до Съвета на министрите на ЕС. Повод за писмото са последните предложения на Съвета да отложи падането на таксите до 2018 г. и да предостави само 5 MB безплатен интернет трафик на ден за потребителите в роуминг.

На 3 април 2014 г. Европейският парламент гласува за отпадането на таксите за роуминг на територията на целия ЕС от 15 декември 2015, както и за по-ясни правила за мрежовата неутралност. Новото предложение на Съвета се отдалечава до голяма степен от поставените цели и в случай, че влезе в сила, би било голямо разочарование за европейските граждани, посочиха от ГЕРБ.

Отпадането на таксите за роуминг и принципът за мрежовата неутралност са основните предпоставки за завършване на Единния цифров пазар в ЕС. В момента различните правила в 28-те страни-членки не позволяват на бизнеса да се развива ефективно извън граница, а на гражданите да се възползват от по-голям набор от услуги.

Според проучвания, завършването на Единния цифров пазар има потенциал да осигури печалби в размер на 260 милиарда евро годишно, се посочва в изявлението на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП.

Коментари по темата: „ГЕРБ иска бързо премахване на таксите за роуминг”

добавете коментар...

  1. Аз

    Сякаш пък ги е грижа за желанията и нуждите на населението.

Коментар