IKEA добавя безжично зареждане в мебелите

Новата колекция на IKEA превръща нощни шкафчета, бюра, стоящи и настолни лампи в места за зареждане

Новата колекция на IKEA превръща нощни шкафчета, бюра, стоящи и настолни лампи в места за зареждане (снимка: IKEA)

Мебелната компания IKEA обяви първата си колекция с дизайн, който интегрира безжичното зареждане на мобилни телефони и таблети в домашното обзавеждане. От април тази година продуктите с вградени безжични зарядни устройства ще бъдат налични и в България, съобщиха от производителя.

Новата колекция на IKEA е част от дългосрочната програма Home Smart. Компанията използва нова, но достъпна технология, която предоставя допълнителни точки за зареждане освен тези, които вече са фиксирани в дома или работните пространства.

„В резултат на проучвания и домашни посещения, ние знаем, че хората мразят бъркотията от кабели. Те се притесняват, че няма да намерят зарядното устройство и ще им свърши батерията. Нашето ново решение, което интегрира безжично зареждане в домашното обзавеждане, ще направи живота у дома по-лесен”, коментира Жанет Скйелмус, мениджър в IKEA.

Технологията е базирана на международния стандарт Qi (от китайската дума чи – „енергиен поток”), който позволява всички устройства, съвместими с тази технология, да се зареждат безжично навсякъде по света.

Новата колекция на IKEA превръща нощни шкафчета, бюра, стоящи и настолни лампи в места за зареждане. Тя е създадена от водещи дизайнери, сред които и шведския индустриален дизайнер Дейвид Ваал.

„Създадохме интелигентни безжични решения, за да се отървете от кабелите. Много устройства могат да се зареждат едновременно, като същевременно запазвате красивия си безжичен дом”, обяснява Ваал.

Коментари по темата: „IKEA добавя безжично зареждане в мебелите”

добавете коментар...

 1. :o)

  Това е доста интересно.
  Надявам се освен функционалността, която никой не оспорва че е супер,
  някак си да докажат че това е безопасно за хората, които ще седят върху тия мебели?
  Или ще спят до тях…докато безжично ги таковат…зареждат.

 2. sda

  все още немога да разбера как работят мидичките…. по-добре да инвестират в това

 3. АБВ

  Страхотна идея за WC!

 4. Anonymous

  А в тоалетната чиния?

Коментар