Apple Watch идва на цени от 349 долара

"Изработихме всеки един от тези продукти с грижата, която можете да очаквате от Apple", заяви CEO-то Тим Кук при представяне на различните модели Apple Watch в Сан Франциско (снимка: CNET)

“Изработихме всеки един от тези продукти с грижата, която можете да очаквате от Apple”, заяви CEO-то Тим Кук при представяне на различните модели Apple Watch в Сан Франциско (снимка: CNET)

Умният часовник на Apple в златно изпълнение 18 карата ще струва 10 000 долара, стана ясно днес при официалното представяне на продукта в Сан Франциско. Цената на модел Apple Watch от среден клас ще варира в диапазона от 549 до 1049 долара за малък размер и от 599 до 1099 за голям размер, в зависимост от лентата (каишката).

Най-достъпният вариант на новата хай-тек джаджа на Apple ще се предлага за $349 – става въпрос за модел с малък размер и алуминиев тяло, докато по-големият базов модел на смарт часовника е оценен от компанията на $399.

Предварителните поръчки на Apple Watch ще започнат на 10 април, а продажбите във фирмените магазини Apple Store в САЩ, Великобритания, Австралия и Китай – две седмици по-късно, на 24 април.

Златният 18-каратов Apple Watch ще струва минимум 10 000 долара на пазара в САЩ

Златният 18-каратов Apple Watch ще струва минимум 10 000 долара на пазара в САЩ

Apple Watch и платежната система Apple Pay са нови продукти с голям потенциал, от които се очаква да подсилят още повече бизнеса със смартфони на ИТ гиганта от Купертино, тъй като са свързани с iPhone. През последното тримесечие около 70% от продажбите на Apple дойдоха именно от iPhone. Същевременно тези продукти могат да компенсират спада в продажбите на таблета iPad.

“Изработихме всеки един от тези продукти с грижата, която можете да очаквате от Apple”, заяви CEO-то Тим Кук при представяне на различните модели Apple Watch. Това на практика е първият продукт от нова категория за Apple от 2010 г., когато компанията пусна iPad, както и първият напълно нов продукт под управление на Тим Кук.

Смарт часовникът се позиционира като устройство за фитнес и здраве, уоки-токи и дистанционно управление на Apple TV. Тези негови възможности го разграничават от много други умни часовници на пазара, които просто следят движението, уведомяват потребителя и изпълняват базови приложения.

Apple Watch идва в два размера – 42 мм и 38 мм  – и в три дизайна – алуминиев Apple Watch Sport, модел от неръждаема стомана Apple Watch и златен (18 карата) Apple Watch Edition. Потребителите ще могат да избират варианти с най-различни ленти, вкл. метални, кожени и пластмасови.

Смарт часовникът може да работи в дует с iPhone, като е съвместим с модели iPhone 5, 5C, 5S, 6 и 6 Plus. В списъка със съвместими устройства не попадат по-ранните модели на iPhone, нито пък смартфони с други платформи като Android и Windows.

Коментари по темата: „Apple Watch идва на цени от 349 долара”

добавете коментар...

  1. :o)

    Поредният продукт за зомбираните маси от модни епълчета 🙂
    Не е важно кво точно имаш и дали го ползваш, стига да е АЙ…

  2. Jazz

    Тия цървули от Apple съвсем полудяха

  3. охльов

    Като е много “съпо” носи Q&Q

  4. Anonymous

    Mного съпо и доста са се изхвърлили тия със тая ръпана ябълка 😉

Коментар