Nokia отново пусна HERE за iOS устройства

Особеност на HERE е възможността за предварително зареждане на карти и използването им дори без достъп до интернет

Особеност на HERE е възможността за предварително зареждане на карти и използването им дори без достъп до интернет

След известни перипетии картографската услуга HERE отново е достъпна за потребителите на iOS устройства. Те могат да си свалят приложението безплатно от онлайн магазина App Store.

Nokia пусна за първи път iOS версия за HERE през ноември 2012 г., но година по-късно премахна приложението от App Store, заради разногласия с Apple. След още една година, в края на 2014-та, когато отношенията между двете компании се затоплиха, отново се заговори за HERE и iPhone.

Ето, че достъпността на услугата за iOS вече е факт – тя може да се свали безплатно от App Store на пет езика – английски, френски, немски, италиански и испански за потребители на iOS 7.0 и по-нови версии.

Nokia твърди, че новото приложение е създадено от нулата специално за iOS, докато предишната версия, написана на HTML5, беше просто „портирана” към iOS от други платформи.

Особеност на HERE е възможността за предварително зареждане на карти и използването им дори без достъп до интернет. Приложението указва маршрути от различен тип – автомобилни, обществен транспорт и пешеходни, позволява търсене на обекти и дава информация за натовареността на пътя.

Главни конкуренти на HERE за iOS платформа са Google Maps и собствената картографска услуга на Apple. През декември миналата година HERЕ се появи и в онлайн магазина Google Play, където се предлагат приложения за най-популярната мобилна платформа – Android.

Даунлоуд: HERE за iOS

Коментар