Google: Хората могат да живеят до 500 години

„С новите технологии можем да достигнем каквото пожелаем. Лично аз планирам до доживея до безсмъртие”, казва Бил Марис

„С новите технологии можем да постигнем каквото пожелаем. Лично аз планирам до доживея до безсмъртие”, казва Бил Марис (снимка: speakerpedia.com)

Човешкият живот може да бъде удължен до 500 години, обяви сензационно шефът на Google Ventures Бил Марис в интервю за Блумбърг. Интернет компанията инвестира сериозни средства в изследвания, търсейки пътища за постигане на биологично безсмъртие.

Потенциално, хората могат да живеят до 500 години, твърди Марис. Това е възможно, благодарение на пробив в медицината и биомеханиката. Google е амбицирана да направи реалност петвековната продължителност на човешкия живот.

Марис е основател и шеф на фонда Google Ventures, който се финансира от интернет корпорацията, но е независим във вземането на инвестиционни решения. Напоследък Google Ventures активно инвестира именно в медицински и биотехнологични стартъпи.

„С новите технологии можем да постигнем каквото пожелаем. Лично аз планирам до доживея до безсмъртие”, заяви оптимистично Бил Марис.

Освен Google Ventures усилия за удължаване на човешкия живот влага още една компания на Google – това е Calico, която разработва технологии за борба със стареенето.

Много учени обаче са скептични относно перспективите за удължаване на човешкия живот до 500 години, камо ли за постигане на безсмъртие.

Коментари по темата: „Google: Хората могат да живеят до 500 години”

добавете коментар...

  1. Ниа

    А известно ли ви е, че НАСА вече работи върху космически кораб, който ще ни отвежда до близките съзвездия за две седмици?! И че там има множество подобни на Земята ненаселени планети?! Така че вече има смисъл човешкият живот да трае дълго и може би вечно. А който не иска, да мре, не е задължително да се живее. Просто не ползваш терапията и си ходиш в небитието.

  2. Иван оптимист

    До песимиста, мисли позитивно винаги може и по-добре не да бъде 1 тъща, а цели 500 броя тъщи да ги подкараш под ред за тези 500 години. 🙂

  3. Песимист

    А 500 години с една тъща?

  4. :o)

    Както се казва Елизиумът е близко 🙂

  5. az

    …и чак тогана от НС ще преработят закона за пенсионното осигуряване, като промяната ще бъде главно да се увеличи възрастта за пенсиониране – да се работи до 465 годишна възраст ;PpP

  6. Безсмъртен

    Що бе. 500 години не са толкова много. Ей сега ще се изтърколят 🙂

  7. NNN

    По интересен е въпроса какво ще се прави толкова време жив?

  8. aleks

    pri pologenie che jiveem do 500 godini chte se nameri nachin horata da se razselqt do drugi slanchevi sistemi i galaktiki ako se izmisli takav korab koito da se dvigi s skorosta na misalta ((: .

  9. Венци

    Не са луди, просто имат страшно много пари и искат да им се радват по-дълго, а за пренаселяването на земята няма да е проблем – просто технологията няма да е достъпна за всички, само тези които имат пари да си я позволят. Ще се получи като филма Елизиум.

  10. Kostadin

    Тези са луди. Нали ще се пренасели земята. Ще свършат природните ресурси.
    Пак световна война за регулиране на населението ли ще има ?

Коментар