Влиятелна бизнес дама оглави HTC

„Свидетели сме на бързи промени в индустрията. Смартфонът се превърна в личен хъб, който ни свързва с все по-голям брой интелигентни устройства”, заяви Шер Уанг

„Свидетели сме на бързи промени в индустрията. Смартфонът се превърна в личен хъб, който ни свързва с все по-голям брой интелигентни устройства”, заяви Шер Уанг

Бордът на директорите на НТС избра Шер Уанг, председател и съосновател на компанията, за главен изпълнителен директор. Решението влиза в сила веднага, а досегашният CEO Питър Чу преминава към стратегически нова роля – той ще оглави продуктовата иновация.

През 2011 г. Шер Уанг бе обявена от Forbes за „най-влиятелната жена в wireless”, а годишната класация на най-влиятелните жени на Fortune я номинира от 2012 г. насам. Тя получи и наградата „Личност на годината” на CCTV в Китай.

„Свидетели сме на бързи промени в индустрията. Смартфонът се превърна в личен хъб, който ни свързва с все по-голям брой интелигентни устройства. НТС е пионер в смартфон индустрията. В момента прилагаме това мислене в реализирането на потенциала на едно ново поколение от свързани продукти и услуги”, каза Шер Уанг след назначението си.

Тя наблегна на продукта за виртуална реалност HTC Vive, който по думите й подчертава значението на новите свързани технологии за бъдещето, формирайки следващия етап от развитието на HTC.

През последните две години Шер Уанг поемаше все повече ангажименти в различни аспекти на бизнеса, за да даде възможност на Питър Чу да се фокусира върху разработването на нови продукти, посочват от HTC във връзка с мениджърската рокада.

В новата си роля на ръководител на HTC Future Development Lab, Питър Чу ще играе съществена роля при определяне на бъдещите възможности за растеж на компанията, уточниха от тайванския производител на смартфони.

Коментар