Microsoft навлиза в Android смартфоните на Samsung

Офис приложения и услуги на Microsoft ще станат част от софтуера на флагмана Galaxy S6

Офис приложения и услуги на Microsoft ще станат част от софтуера на флагмана Galaxy S6

Microsoft задълбочи партньорството с водещия производител на мобилни устройства Samsung. Флагманските смартфони Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge скоро ще се доставят с приложения като MS Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive и Skype, съобщи блогът на Microsoft.

През първото полугодие същите продукти ще се появят и на някои Android таблети на корейската компания. В допълнение, корпоративните потребители на устройства от Samsung ще получат абонамент за облачната услуга Office 365.

Нещо повече, съгласно споразумението между двете компании, потребителите на Galaxy S6 и S6 Edge ще могат да премахват предварително инсталираните приложения и услуги, вкл. тези от Google, Samsung и Microsoft, както и повторно да ги свалят от официалните онлайн магазини.

Microsoft е сключила подобни споразумения и с други производители, сред които Dell и редица регионални играчи. Те ще пускат Android устройства с предварително инсталирани приложения Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive и Skype, като първите продукти се очакват към края на 2015 г.

Коментар