3D принтер на цената на хладилник

При поставена цел от 100 000 долара, проектът за 3D принтер TIKO вече е привлякъл над $1 млн.

При поставена цел от 100 000 долара, проектът за 3D принтер TIKO вече е привлякъл над $1 млн.

Иновативен проект, публикуван в платформата Kickstarter, обещава да направи 3D принтерите достъпни като хладилниците. Моделът TIKO запазва високо качество на печат въпреки ниската си цена от 179 долара.

Принципно, 3D принтерите са оборудвани с водачи за печатащата глава, които обезпечават висока точност. Преди използване, принтерът трябва да се настрои и след това регулярно да се извършва корекция – това изисква много време и оскъпява устройството.

TIKO има малко по-различна конструкция. Той е поместен в единен корпус, снабден с релси от вътрешната страна с предварително регулирани водачи от алуминий. В процеса на печат няма опасност от изместване на дюзата на главата, тъй като това е практически изключено.

Триъгълната форма на корпуса с три набора държачи за печатащата глава е проектирана така, че частта от устройството, в която се извършва печатът, е напълно защитена от външни въздействия.

Моделът има вграден акселерометър и може да се изключи автоматично, ако нещо нарушава работата му. TIKO използва като консуматив биоразградима пластмаса, ABS пластмаса, найлон или удароустойчив полистирол.

Разработчиците си поставят за цел да привлекат 100 хиляди долара от платформата за обществено финансиране Kikstarter, но интересът е много голям и събраните средства до момента надхвърлят многократно тази сума.

Коментари по темата: „3D принтер на цената на хладилник”

добавете коментар...

  1. Aleks

    Вие специалистите вместо да давате критични оценки защо не се хванете да измислите нещо, както другите го правят? Или както всички от т.нар. в БГ смешен АЙТИ сектор сте търговци тип 10% горничка?

    Браво на момчетата от TIKO! Taка се създават новости и нови технологии.

  2. незнайко

    Някакъв друг по идиотски начин за реклама ползвате ли??!

  3. SolidFill

    Като професионалисти в сферата на триизмерния печат, ние от SolidFill, все още не препоръчваме прекалено евтините машини. Повярвайте ни имат ужасно много проблеми, тъй като процесът на 3Д принтиране е зависи от много неща, които могат да се объркат лесно. Може да си спестите нервите за сметка на някой друг лев или да използвате услуги като нашите. 😉

Коментар