Hyundai готви полуавтономен автомобил за тази година

Самостоятелно управляващите се автомобили са на път радикално да променят начина, по който шофираме колите си. Повечето разработчици на автономни автомобили са единодушни, че за промяната ще трябва да почакаме най-рано до 2020 г. Изглежда обаче, че за Hyundai бъдещето е по-наблизо.

Hyundai_Equus

Лимузината Hyundai Equus ще предложи на водачите редица нови функции за автономно шофиране

По-късно тази година собствениците на Hyundai Equus ще се сдобият с множество функции за самостоятелно шофиране, които ще преобразят големия луксозен седан в полуавтономно превозно средство. Въпреки че технологията няма да позволи на водачите напълно да отдръпнат ръцете си от волана, Equus ще предложи редица нови функции – например, шофьорите ще могат без усилие да останат в една и съща лента на магистралата и да регулират скоростта в зависимост от условията на движение.

„Време е да направим качествен скок напред в световната надпревара за екологично чисти, енергийно ефективни и високотехнологични автомобили”, казва Чунг-хо Ким, президент и изпълнителен директор на Hyundai.

Вместо да построи изцяло нов, напълно автономен автомобил по метода на Google, Hyundai е решила да се съсредоточи върху полуавтономните технологии, които позволяват на шофьорите да поемат контрола на колата във всеки момент, когато пожелаят. За реализацията на своите намерения компанията ще инвестира 1,8 милиарда долара в разработката на технологии за автономни автомобили в периода до 2018 г.

„Целта ни не е да направим автономна кола като тази на Google”, заяви главният изпълнителен директор на Hyundai. „Целта ни е да приложим автономни технологии за шофиране в нашите съществуващи автомобили, за да се погрижим за безопасността на клиентите”, уточни той.

Коментари по темата: „Hyundai готви полуавтономен автомобил за тази година”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Само глупости мислят не ли човек да си оправлява тура му го както се казва 😉

Коментар