SQL Server 2005 остава без поддръжка след една година

Microsoft няма да предоставя актуализации на защитата на SQL Server 2005 след 12 април 2016 г.

Microsoft няма да предоставя актуализации на защитата на SQL Server 2005 след 12 април 2016 г.

Microsoft ще прекрати разширената поддръжка на софтуера SQL Server 2005 след една година – на 12 април 2016.

Корпоративните потребители имат достатъчно време за планиране на миграция, но в зависимост от вида на приложението, дестинацията за миграция, мащаба на прехода и средствата, тя може да отнеме няколко месеца, предупредиха от компанията.

Освен на SQL Server 2005 ще бъде прекратена и поддръжката на Windows Server 2003. Докато потребителите планират миграцията на своя SQL Server, трябва да планират отсега и инфраструктурната си миграция, съветва Microsoft.

Първо, най-важно за потребителите е да знаят какво означава прекратяването на поддръжката за техния бизнес. Въпреки че копията на SQL Server 2005 ще продължат да работят след края на датата за поддръжка, Microsoft вече няма да предоставя актуализации на защитата.

Освен това ползите от преминаването към една съвременна платформа за управление на данни далеч надхвърлят разходите по сигурността, поддръжката и съвместимостта на неподдържаната база данни, подчертава Microsoft.

SQL Server 2005 е продукт на десет години. Тестовете показват, че SQL Server 2014 е 13 пъти по-бърз от SQL Server 2005 преди допълнителното увеличение на производителността от включената в паметта OLTP оптимизация.

Коментари по темата: „SQL Server 2005 остава без поддръжка след една година”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Кои тестове по-точно показват това, че така да се генарилизира. Не може при всякакъв вид бази данни, таблици, различни видове операции и т.н. всичките да са 13 пъти по-бързи. Още повече трябва да са сравнявани на еднакъв хардуер и т.н.

    Не казвам, че не е по-бърз, но 13 пъти е съмнително много, не казвам, че не е по-добър в много отношения – но ей така да праснем едно изречение…тестовете показват, 13 пъти, облака, новите технологии бла-бла лафа да върви

Коментар