Amazon расте, но продължава да губи

Джеф Безос ръководи разрастваща се компания, лидер в онлайн търговията и доставчик на облачни услуги

Джеф Безос ръководи разрастваща се компания, лидер в онлайн търговията и доставчик на облачни услуги

Гигантът в онлайн търговията Amazon отчете ръст на приходите и същевременно загуба за първото тримесечие на годината. Публикуваните резултати превишават очакванията на анализаторите, най-вече заради силните продажби на пазара в Северна Америка и растящия бизнес с облачни услуги на Amazon.

Приходите на компанията за тримесечието възлизат на $22,72 млрд., което е 15% ръст на годишна база. Компанията обаче отчита чиста загуба в размер на $57 млн., или 12 цента на акция. За сравнение, година по-рано Amazon постигна $108 млн. чиста печалба, или 23 цента на акция.

Търсенето на облачни услуги от Amazon бележи стабилен ръст. Бизнесът на подразделението Amazon Web Services (AWS) е нараснал с 50% за една година и възлиза на $1,57 млрд. за тримесечието, което е около 7% от общите приходи на компанията.

„Amazon Web Services представлява днес 5-милиарден бизнес и продължава бързо да нараства – фактически, той се ускорява”, коментира CEO-то на онлайн гиганта Джеф Безос.

Amazon очаква през второто тримесечие приходи в размер на $20,6-$22,8 млрд., което ще съответства на ръст от 7-18% спрямо същия период на предходната година.

Коментар