Теленор финансира проекти за дигитална класна стая

Всяко държавно или общинско училище може да участва в конкурса на Теленор за финансиране на проекти за дигитална класна стая

Всяко държавно или общинско училище може да участва в конкурса на Теленор за финансиране на проекти за дигитална класна стая

Теленор обяви конкурс за проекти, насочени към модернизиране на учебната среда в българските училища.

Инициативата „Дигитална класна стая” цели да насърчи използването на съвременни технологии и методи, които ще подобрят условията на преподаване и ще повишат ефективността на образователния процес.

В конкурса могат да участват всички държавни и общински училища, като крайният срок за подаване на документи е 30 юни т.г. Наградният фонд е 200 000 лв., а избраните предложения ще получат финансиране в размер до 90% от общата стойност на проекта. Максималната сума, която ще бъде предоставена за всеки печеливш проект, е 100 000 лв.

Всяко държавно или общинско училище може да участва само с едно проектно предложение. Сред критериите за участие са подробно описание на идеята, цели, очаквани ползи, бюджет, комуникационен и времеви план за осъществяване на проекта, кратко резюме под формата на презентация и др.

Предложенията в конкурса „Дигитална класна стая” ще бъдат разглеждани в периода юли-септември от жури, съставено от представители на Теленор, Технически университет – София и Джуниър Ачийвмънт България. Печелившите проекти ще бъдат официално обявени до 30-ти ноември 2015 г., като преди това финалистите ще получат възможност да представят идеите си пред журито в конкурса, уточниха от телекома.

Коментар