YouTube стартира партньорска програма в България

Над 1 млн. канала от повече от 30 държави генерират печалба чрез партньорската програма на YouTube

Над 1 млн. канала от повече от 30 държави генерират печалба чрез партньорската програма на YouTube

Българските творци вече имат възможност да разширят аудиторията си, да развият каналите си и да печелят от съдържанието в YouTube.

Най-популярният видео портал стартира партньорската си програма в България, която ще осигури нови възможности за създателите на съдържание.

Всички автори ще могат да печелят от качествено съдържание, да анализират ефективността и да достигат до различни местни и чуждестранни зрители по нов начин.

Като част от инициативата, авторите в YouTube могат да се възползват от разнообразни източници, функции и програми, които сайтът предоставя, за да им помогне да изградят канали и публики. Creator Helpbook, Creator Academy и Creator Hub са само част от инструментите, които могат да бъдат използвани за създаване на по-добро съдържание, привличане на нови фенове и превръщането на креативността в кариера.

„В момента има над 1 млн. канали от повече от 30 държави, които генерират печалба чрез партньорската програма на YouTube. Ние искаме и трябва да бъдем там, където са техните потенциални клиенти”, заяви Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие” на Google за България.

С 1 млрд. уникални посетители на месец  и 100 часа видео съдържание, добавяно в YouTube всяка минута, платформата разполага с голям брой активни потребители, които търсят, гледат, харесват, споделят и коментират видеоклипове, допълни той. Вече е достъпен формуляр за регистрация за новини относно инициативи и събития, свързани с програмата YouTube Creators in Bulgaria.

„Българските създатели на съдържание най-накрая могат да се включат в тази програма и ние ще вложим много усилия да им помогнем да изкарват пари от тяхното съдържание, да се развиват, да подобряват своите умения и креативност, както и да създават връзки и да работят заедно с други партньори”, каза Чайлдрес.

Коментар