Група от Facebook готви масов бой с възглавници

Жители на района около централния парк на британския град Лийдс се обърнаха за съдействие към полицията, след като откриха, че група потребители на мрежата за социални контакти Facebook се канят да организират масов бой с възглавници в парка, пише Дейли Телеграф.
Членовете на така наречената „флашмоб” (тълпа, която бързо се събира на дадено място с определена цел и също така бързо се разпръсва) се уговаряли събитието да се състои на 25 май (неделя) в 3 часа следобед. Сътрудници на правоохранителните органи са се свързали с координаторите на групата и са ги посъветвали да се откажат от планирания бой с възглавници.
Скоро след обръщението на полицията групата е била отстранена от Facebook, макар че други по-малки групички продължават да призовават за боеве с възглавници на други места и на други дати.
Лийдс наскоро преживя подобно събиране на „флашмоб”. Участниците в него си устроиха "водни войни". По време на престрелките с водни пистолети сериозно пострада прочутата градина пред градския съвет.  
Подобни събития се провеждат по цял свят, има сформирани и доста клубове за бой с възглавници. Много от тях се организират с цел подобряване на рекорди на Гинес.
Интернет и мрежите за социални контакти улесняват организирането и събирането на голям брой участници, но често техните изяви нарушават обществения ред, създават безредици на публични места и неудобства за жителите и гостите на съответния град.

Коментар