Трусове в социалните мрежи смутиха инвеститорите

mobile-phone-426559_640

Финансовите пазари останаха видимо недоволни от постиженията на големите социални мрежи за последния отчетен период.

Поредица от леки трусове „под краката“ смути в последните дни общността на инвеститорите в социалните мрежи.

Акциите на LinkedIn – оператор на най-популярната социална мрежа за професионалисти – поевтиняха с 20% при началото на търговията в петък, след като компанията понижи прогнозите си за финансовата си година. Това „отвя“ около 6 млрд. долара от пазарната й стойност.

В края на преходния ден LinkedIn обяви най-бавния си тримесечен растеж на приходите, откакто стана публична компания преди четири години. Все пак повечето анализатори са оптимистично настроени относно перспективите при LinkedIn.

Изненадващо слабите резултати като че ли последваха примера на Twitter от вторник. Акциите на компанията поевтиняха с цели 24%, намалявайки също с около 6 млрд. долара пазарната й стойност.

Дори Facebook се оказа с най-бавен растеж на тримесечните си приходи от две години насам. Анонсът дойде в сряда и акциите й поевтиняха с около 5%.

Все пак приходите на Facebook е оказаха по-добри от очакваното и относително малкият спад в цената на книжата й показа ниво на доверие от страна на инвеститорите, което не се видя при Twitter и LinkedIn.

Коментар