Игрите направили Марк Зукърбърг програмист

Компютърните игри са изиграли важна роля за професионалното развитие на Марк Зукърбърг, признава основателят на социалната мрежа Facebook в Q&A сесия, за която съобщава The Verge.

Любимата игра на Зукърбърг била Civilization. Увлечението по игрите вдъхновило младия Марк да експериментира в областта на информационните технологии и услуги.

„Като дете създадох много игри за себе си и признавам – те бяха ужасни. Но именно благодарение на игрите се заинтересувах от програмирането”, споделя той.

Зукърбърг разбира, че родителите за загрижени от прекомерното увлечение на децата по видео игрите. В същото време той смята, че с правилен подход към възпитанието, умерен достъп до нови технологии и възможност за пробване на различни инструменти в игрите, децата могат да се развиват успешно и впоследствие да изберат програмирането като професия на своя живот.

„Повечето специалисти по софтуерно инженерство, които съм срещал, се обучават самостоятелно, като експериментират с интересни неща и създават нещо свое”, споделя опита си основателят на Facebook.

Коментари по темата: „Игрите направили Марк Зукърбърг програмист”

добавете коментар...

  1. Фофу

    saevar горкия толкова се е надрусал, че гледа на баба си чехлите и създава цял делириумен сценарии по тях.

  2. saevar

    гледам тва чехълче Фофу и тук се е развихрил ха ха ха ха ха

  3. Юзек

    Фофу, ама как така ти да не знаеш, че си хейтър? 🙂
    Всеки човек крие у себе си хейтърството.

    Зукера също е един горд и самодоволен хейтър.

  4. Фофу

    Сам съм си казал и потвърдил, че зад всеки успял тъп човек в сянката му и краката му стоят умни хора …

    По изтрещяло заключение не можех да си представя.

    Спирам, че стана тя една. Съжалявам нямам време да просвещавам всяко хейтърче изгубило се в мозъчни гимнастики и делириумни заключения.

  5. Юзек

    Офф, Фофу сам си каза и потвърди, че зад всеки успял тъп човек в сянката му и краката му стоят умни хора, които вършат истинската работа и останалото са стада тъпи овце.

    А Фейсбука, че е мрежа за губене на време и разпространение лъжи и на глупост – отдавна известен факт и въпреки това масата от хора го ползуват, защото е много интересно да си гледат хорица едни на други мръсното бельо. 🙂

    Между другото Фейса и соц. мрежите изобщо т.нар. социализиращ софтуер има доста допирни точки със социализма и комунизма. Една форма на Интернет комунизъм.

    Интернет комуни, клюкарници, безделници и всякаква паплач.
    В режима на комунизма са строени домове без самостоятелни бани и тоалетни специално хората да могат да имат принудително “по-тесни” контакти в общите помещения, за да се *** и увеличават населението. Това не е шега цяла соц. теория има писана с факти.

    Та и сега Интернет Соц. мрежите правят същото хората да имат близки връзки и контакти граничещи с извращение и перверзия на уж така отмрялия комунизъм, който вилнее в Интернет с пълна пара.

    Зукера по нищо не се различава от комуняжките вождове пъдари на стада овце – Фофу помисли какви ги пишеш.

    Зукера не е умен и не му трябва да бъде и той никога не е програмирал и не е програмист. Това което той прави е смешна лъжлива соц. комунистическа пропаганда към младите хора само се прави на идол и вожд за който да мечтаят да работят за него.

    Относно дипломите да вярно е има случаи изключения, когато се купуват и са просто хартийки.

    Обаче не може без образование и дипломи. Как си представяш Фофу били отишъл на операционна маса да ти спасява живота човек без медицинско образование? Или пък не дипломирани и не обучени хора да отговарят за атомна централа и т.н.

    Така че има професии при които без образование и реална истинска диплома не може.

    Фофу прави разлика между умен човек и прост хитрец. Няма логика, но това е реалността тъпите хора управляват умните. Докато това е така цивилизацията е обречена да изчезне както много други цивилизации преди. Умните хора просто изчезват. Вървим по сценария на един американски филм Идиокрация.

  6. Фофу

    Оле, милите те наивни. Един ” … хитър комунистически вожд неграмотен, прост и без диплома ..”

    Първо дипломата не дава акъл, може да даде знания, но това е различно.

    А пък ако си мислите, че е бил сам и зад него не са стояли наистина умни хора И с пари, значи сте повярвали на детски басни.

    Т.е. ако съм разбрал, че се говори за другарА Ленин, (защото навсякъде другаде комунизъма е насаден със шпагина) то мога само да ви кажа, че по негово време когато е имало гладни мужици които са били основните пионки в неговите планове е имало също и 37 болшевишки вестника.

    А ако вярно мислиш, че “Зукъра чупи рекорди по олигофрения.” значи не се брой за умен и ако работиш за някой, то това е съвсем естествена закономерност.

  7. Бай Нафар

    Ей Фофу!?
    По време на комунизма какво е било?
    Знаеш ли или си паднал от друга планета?

    Факти проверени от историята.
    Един тъп, но хитър комунистически вожд неграмотен, прост и без диплома да управлява цяла държава и умните и тъпите хора са му били подчинени.

    Това е парадокс, но е точно така умните хора са подчинени и работят за тъпите хора.

    НАИСТИНА това е БЛАГОСЛОВИЯ и ВЕЛИКА привилегия ДА СИ ТЪП и умните хора да ти работят!

    Има йерархия и сред тъпаците – колкото по-тъп и нагъл си толкоз по-добре! 🙂
    А Зукъра чупи рекорди по олигофрения.

  8. Фофу

    “На тъпия човек умните хора му вършат работата.”

    Е, щом на тъпия човек умните хора му вършат работата, значи май е обратното, тъпият не е тъп и умните не са умни. Иначе не виждам как може да умен да върши на тъп работата.

    Просто и тук както и на почти всички сайтове са се събрали червени бабета дето не се чуват какво говорят, ама като им се плаща да плюят по мръсният капитализъм, какво да се прави, заработват както могат.

  9. Иво

    Да!
    Това е факт предприемачите и бизнесмените са много по-умни от ВСИЧКИ програмисти!

    Също и наглостта, гордостта и самохвалството са задължителни за Предприемачите.
    Има разлика между умен-работлив и хитър печен мошеник минаващ на тънко.

    Тайната на великия успех е хитрия човечец без да е умен да накара умните хора да работят за него за смешни пари, но пък хитреца да печели без да си мърда пръста.

    Има много предимства човек да е тъп и прост, но пък хитър и нагъл.
    На тъпия човек умните хора му вършат работата. Обикновено на тъпия човек хората се възхищават, а за умните работяги се приемат като даденост и тяхно задължение да си бачкат за някой тъп, но хитър човечец.

    Това е какво да се прави тъпия човек винаги ще е на почит.

    Затова най-голямото богатство и ценност е да си уважаван тъп хитрец. 🙂

  10. Anonymous

    @иван: какъв е извода – предприемачите са много по-умни от “обикновенните” програмисти. Еми много ясно 😀

  11. Иван

    Говорим за факти и история няма никакво грозденце или пък дупе поклонничество. 🙂

    Нито Зукъра нито Били Гейтс са писали код и не са никакви програмисти, а те са предприемачи и бизнесмени попаднали на точното време, точното място и с точните хора.

  12. simo

    Kiselo e za tebe grozdeto Petrov 🙂

  13. Petrov

    Да бе. Създал много игри. Ами значи e бил много добър, щом всичките са били ужасни и особено гениален щом е ползвал BASIC. Много хора са в заблуда че хора като Зукърбърк и Гейтс са някакви програмисти, а всъщност отдолу стоят други хора, които вършат истинската работа.

Коментар