MasterCard обяви поддръжка на Android Pay

От лятото на 2015-та година притежателите на Android смартфони ще могат да използват своите разплащателни карти MasterCard и чрез Android Pay

От лятото на 2015-та година притежателите на Android смартфони ще могат да използват своите разплащателни карти MasterCard и чрез Android Pay

Притежателите на карти MasterCard ще могат да плащат сигурно в търговските обекти и чрез приложенията за Android смартфони, съобщи операторът.

Повече от три милиона търговци в 68 страни по целия свят приемат безконтактни плащания с MasterCard. От лятото на 2015-та година притежателите на Android смартфони ще могат да използват своите разплащателни карти и чрез Android Pay – мобилна услуга, представена вчера от Google.

Новата услуга внася допълнителна сигурност за потребителите, тъй като Android Pay не разкрива номерата на разплащателните карти.

„С MasterCard Digital Enablement Service (MDES) и Android Pay можем да използваме токени с високи нива на сигурност, за да дадем възможност на потребителя да плаща чрез своето мобилно устройство”, коментира Ед Маклафлин, главен директор „Нови плащания” в MasterCard.

Мобилните плащания са важен приоритет за Google и затова компанията работи с големи мрежи като MasterCard. „Стараем се да осигурим безпроблемно ползване на услугата в широк спектър от устройства и търговски обекти. Android Pay ще предложи на хората лесно и сигурно плащане”, заяви Пали Бат, мениджър за новата услуга в Google.

Все по-активното използване на мобилни телефони променя начина, по който потребителите плащат. Според доклад на Федералния резерв, 39% от мобилните плащания, направени чрез смартфони, са извършени на местата на продажба, което показва увеличеното търсене на прости и сигурни начини за плащане чрез мобилни устройства.

Android Pay ще бъде достъпна в САЩ през лятото на 2015-та година. MasterCard ще продължи да работи с Google, за да предостави услугата и на други пазари, увериха от оператора.

Коментар