Официално: Windows 10 излиза на 29 юли

Потребителите ще разполагат с една година, считано от 29 юли, за да се възползват от безплатен ъпгрейд до Windows 10

Потребителите ще разполагат с една година, считано от 29 юли, за да се възползват от безплатен ъпгрейд до Windows 10

Новата операционна система Windows 10 ще бъде достъпна от 29 юли на 190 пазара в световен мащаб като безплатен ъпгрейд за потребителите на Windows 7 и Windows 8.1, съобщи днес Microsoft.

Изградена с помощта на повече от четири милиона души по света, Windows 10 поставя началото на „една нова ера на личната технология, предназначена да даде възможност на хората да правят уникални неща”, посочиха от софтуерната компания.

Потребителите ще разполагат с една година, считано от 29 юли, за да се възползват от безплатен ъпгрейд. След като дадено Windows устройство бъде обновено до Windows 10, Microsoft ще продължи напълно безплатно да поддържа тази версия, докато устройството е в употреба.

Тези, които непременно държат да бъдат сред първите потребители на безплатния Windows 10 ъпгрейд, ще имат възможност да резервират безплатно копие през следващите седмици, уточни Microsoft.

Новата платформа идва с редица промени спрямо досегашните „модерни” издания 8 и 8.1 на най-популярната десктоп операционна система – от завръщането на желаното Start меню до разнообразие от иновативни функции, с които Microsoft иска да направи „по-лично, забавно и продуктивно Windows преживяването”.

Коментари по темата: „Официално: Windows 10 излиза на 29 юли”

добавете коментар...

  1. Кок

    В повечето случай пращат покана по формата на нотификация.

  2. Детелин

    “Тези, които непременно държат да бъдат сред първите потребители на безплатния Windows 10 ъпгрейд, ще имат възможност да резервират безплатно копие през следващите седмици, уточни Microsoft.”

    Интересува ме, къде може да се резервира безплатното копие?

  3. алексей

    дали ще бъде достъпен и на български

Коментар