Skype Translator за Windows излиза през лятото

skype-translator-windows-app-top

В момента Skype Translator поддържа превод на говор само на английски, испански и италиански език, както и на китайски мандарин

Популярният VoIP клиент Skype за Windows РС ще се сдобие това лято с функция за автоматичен превод, съобщи блогът на разработчика. Наскоро Microsoft разшири програмата за бета-тестове на Skype Translator практически до всички потребители и планира да вгради предварителна версия в клиентското приложение за Windows.

В момента Skype Translator поддържа превод на говор само на английски, испански и италиански език, както и на китайски мандарин. Текстови съобщения обаче се превеждат автоматично на голям брой езици.

Разработчиците на Skype обещават да разширят списъка от поддържани езици. След отпадане на ограниченията на програмата за бета-тестване, броят на участниците в нея е нараснал с 300%, съобщава блогът на Skype.

Има голяма вероятност Skype Translator да излезе едновременно с новата операционна система Windows 10, която е насрочена за 29 юли. Дали функцията ще работи само с модерните Skype приложения или и на старите Windows платформи засега не е известно.

Коментар