Мтел: Инвестирахме 3,5 млрд. лв. в икономиката на България

„Усилията ни да допринасяме за развитието на България през последните 20 години дават резултат”, коментира Танасис Кацирубас

„Усилията ни да допринасяме за развитието на България през последните 20 години дават резултат”, каза Танасис Кацирубас

Мтел е инвестирал 3,5 милиарда лева в икономиката на България през 20-те години на своето съществуване, съобщиха от телекома на специално събитие по повод юбилея.

„Ангажирани сме да продължим да работим и инвестираме в страната, въвеждайки новостите от света на технологиите, за да се възползват българските граждани от техните предимства”, заяви главният изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас.

Компанията започва дейност на пазара у нас през 1995 г. с екип от 114 души, а в момента броят на служителите в Мтел превишава 2800, е друг интересен факт от историята на телеком оператора.

Мтел наблегна и на младостта на екипа си – средната възраст на работещите в компанията е 33 години. Броят на магазините на Мтел в страната пък е нараснал от 1 в началото до 243 в момента.

71 милиарда минути, или 135 хиляди години разговори са минали през мрежата на Мтел от 1998 година до днес, сочи статистиката. Клиентите на телекома са се увеличили от 3804 преди 20 години до 4,2 млн. към настоящия момент, като най-старият е на 99 години.

20-годишната история на Мтел в цифри

20-годишната история на Мтел в цифри

И още един любопитен факт – 16,5 петабайта (PB) са били доставени до клиентите през мобилната мрежа на Мтел през всичките тези години. Компанията подчерта също, че е инвестирала 6 млн. лв. в социално-отговорни проекти само за периода от 2007 г. досега.

Коментар