Google Play Music стана безплатна услуга

Услугата Google Play Music става достъпна безплатно с някои ограничения

Услугата Google Play Music става достъпна безплатно с някои ограничения

Популярната стрийминг услуга Google Play Music вече е безплатна на територията на САЩ. Поребителите могат да ползват стандартен набор от музикални възможности през уеб, които по-рано струваха 10 долара на месец.

Според анализатори, подобен ход от страна на Google е провокиран от пускането на конкурентната услуга Apple Music. Целта на компанията очевидно е да привлече нови потребители с отмяна на абонаментната месечна такса.

В близките дни функцията за безплатно ползване на Google Play Music ще се появи в съответните приложения на всички мобилни платформи. Все още не е обявена датата за пускане на безплатната услуга в световен мащаб.

Проектът Play Music, разбира се, ще продължи да носи приходи на Google. Потребителите на безплатната услуга ще трябва да се примирят с наличието на реклами, които не могат да се изключват.

Освен това Google ще наложи определени ограничения за свалянето на музика и ще лиши потребителите от възможността да съхраняват собствени плейлисти. В бъдеще списъкът с ограничения ще нараства.

Платеният вариант на услугата – 10 долара на месец – не поставя подобни ограничения. Премиум акаунтите предлагат всички възможности на Google Play Music, а потребителите могат да свалят колкото си искат музика на своите мобилни устройства и РС за слушане офлайн.

Коментар