Сам в тъмното – идва нов хорър екшън

Горещото продължение на франчайза “Alone in the Dark” вече е на път. На 20 юни ще се състои европейската премиера на хорър екшън адвенчъра, в който на геймърите отново ще се наложи да се борят за оцеляване, докато разкриват ужасяващи тайни.

Играта е разработена за Xbox 360, PC, Wii и PlayStation 2, а по-късно през годината ще излезе и версия за PlayStation 3.
Сюжетът пренася геймърите на едно от най-култовите места в Ню Йорк – Сентръл парк, в чието сърце е скрита зловеща тайна. Истината, че паркът е построен като убежище не само за жителите на Голямата ябълка, се крие от поколения пазители. Те се борят, за да запазят обширната паркова площ непокътната, докато градът се разраства.
С намесата на следователя Едуард Карнби, специалист по паранормални явления обаче, тази тайна не може да бъде пазена повече…, загатват издателите от ATARI.
За да изостри апетита на геймърите, ATARI организира състезание на официалната страница на играта centraldark.com. Победителите в „Keep the Fire Burning” ги чакат пътуване до Ню Йорк или Париж, конзоли Xbox 360 и Wii и др.
Условията на конкурса, който ще продължи до 31 юли, са прости – геймърът трябва да си запалифакла от огъня на Едуард Карнби и да предаде пламъка на десет свои приятели. Разбира се, има и уловка – участникът в състезанието не трябва да позволява факлата да загасне, а приятелите му разполагат само с 24 часа, за да предадат щафетата на други десет.

Коментар