Таблетите стават единствени в много компании

Служителите на много компании вече разчитат само на таблети в работата си

Служителите на много компании вече разчитат само на таблети в работата си, сочи проучване на IDC

Бизнесът започва все по-активно да използва таблети в дейността си. В много случаи таблетите се явяват единственото устройство, което ползват служителите в компаниите.

Подобна тенденция се наблюдава отчетливо в развити страни като Великобритания, Франция и Германия, сочи анализ на IDC.

Повечето таблети се използват от служителите на компаниите като единствен работен инструмент, който или заменя традиционните клиентски устройства, или притежава функционалност, която не се поддържа от нито един друг компютърен апарат – лаптоп, РС, рабтна станция или смартфон, коментира IDC.

Анализаторите очакват делът на таблетите в бизнеса да нараства, в резултат на цифровизацията на бизнес-процесите и опитимизацията на софтуера и хардуера на тези устройства за нуждите на корпоративните потребители. Това се потвърждава от мненията на анкетирани потребители.

Според проучването, за 40% от анкетираните таблетът се явява единственото корпоративно компютърно устройство. Като се добавят и хибридните таблети (устройства 2-в-1 – ноутбук и таблет, които могат да изпълняват задачи, свойствени за десктопите и лаптопите), то делът им става внушителен.

Излизането на Windows 10 ще стимулира още повече търеснето на таблети в корпоративния сектор. В същия сегмент се прицелва и Apple с нейните iOS устройства – неотдавна компанията започна партньорство с IBM, насочено именно към корпоративните потребители.

Коментари по темата: „Таблетите стават единствени в много компании”

добавете коментар...

  1. haha

    Сега дайте по един таблет на счетоводители и програмисти да видим какво и как ще свършат :)))))))

Коментар