YouTube вече върви с 60fps на Android и iOS

Качествено YouTube видео с висока резолюция и скорост 60fps вече е достъпно за потребителите на Android и iOS устройства

Качествено YouTube видео с висока резолюция и скорост 60fps вече е достъпно за потребителите на Android и iOS устройства

Притежателите на Android и iOS устройства вече ще могат да гледат видео от YouTube със скорост 60 кадъра в секунда (fps).

Досега подобна възможност имаха само потребителите на компютри. Новата функционалност е активирана в сървъра и не изисква обновление на YouTube клиента в мобилните устройства.

Достатъчно е да отворите любимия си видеоклип в YouTube плейъра на смартфон или таблет и той ще се възпроизведе с 60fps, ако поддържа тази скорост.

Ако клипът не започне да се възпроизвежда автоматично с честота 60 fps, можете в настройките да изберете ръчно един от режимите с висока резолюция: 720p или 1080p, при които се подразбира възпроизвеждане на видеото с удвоена кадрова скорост.

Форматът 60fps замени 30fps при висока резолюция, така че гледането на видео 720p или 1080p вече е възможно само с удвоена скорост. Ако устройството не поддържа 60fps, ще трябва да се задоволите с резолюция 480p или по-ниска.

Повечето обикновени видеоклипове в YouTube са направени във формат 24fps или 30fps, но игрите най-често се записват на 60fps. Ето защо новата функционалност за мобилни устройства ще зарадва най-много геймърите.

Коментари по темата: „YouTube вече върви с 60fps на Android и iOS”

добавете коментар...

  1. sda

    “720х60 или 1080х60”
    много тесниснички “смарт фон-и” ще са тия 😀

Коментар