Инсайдерите са топ заплаха за компаниите

Инсайдерите вече са по-опасни от хакерите за сигурността на компаниите, твърди проучване на Secure Computing сред европейски ИТ мениджъри.

Над 80% от анкетираните смятат вътрешните заплахи за приоритет в работата си, става ясно от доклада, изнесен на форума Infosecurity Europe в Лондон. Едва 17% от ИТ директорите виждат главната опасност в хакерите.

През последната година 37% от британските компании са изпитали проблеми с изтичане на вътрешна информация. Към инцидентите се отнасят не само умишлените опити за изнасяне на данни, но и случайни изтичания на информация, в резултат на грешки на персонала или кражба на носители.

ИТ мениджърите в Европа планират значителни бюджети за подобряване на системите за защита от вътрешни заплахи, като именно тези проекти са с най-голям приоритет.

Над две трети от анкетираните смятат за необходимо да разкриват случаите за изтичане на информация, когато те са свързани с лични данни на гражданите.

Коментари по темата: „Инсайдерите са топ заплаха за компаниите”

добавете коментар...

  1. miteto

    Това ми звучи като По-опасно е да ви откраднат колата, отколкото да се развали. Защо новини започнаха да са очевидни неща?

Коментар