Local Motors ще произвежда 3D-отпечатани коли

Swim може да побере до четирима пътници и има конвертируем мек покрив

Swim може да побере до четирима пътници и има конвертируем мек покрив

Local Motors, една млада и иновативна компания от Финикс, САЩ, обяви победителя в своя най-нов конкурс за дизайн, чийто проект ще се използва като основа за старта на предстоящата производствена линия за коли, отпечатани на 3D-принтер.

Печелившият проект е Swim and Sport от Кевин Ло – концептуален модел, който позволява върху една-единствена рамка (шаси) да се монтират различни функции. Този дизайн увеличава възможностите водачът да персонализира своята собствена кола, което е ключов принцип за новата производствена линия.

Sport се отличава с лъскава форма, която повече наподобява спортна кола

Sport се отличава с лъскава форма, която повече наподобява спортна кола

Печелившият проект на Ло предлага два различни подхода към колата, които могат да бъдат персонализирани. Те се базират на едно шаси, изработено от компоненти, отпечатани на 3D.

Моделите от линията Swim могат да поберат до четирима пътници и са предназначени за използване с конвертируем мек покрив. В този вид возилото прилича на фънки бъги, което има говорители, насочени навън, за да може колата да се използва за плажни развлечения.

Моделът Sport пък има лъскава форма, която повече наподобява спортна кола, каквото е и посланието на името на модела.

Дизайнът на Ло стана победител сред 62 конкуренти, които бяха оценявани от професионалисти в индустрията и автомобилни маниаци като Джей Лено.

Коментар