AMD ускорява бюджетните компютри с нов APU чип

AMD попълни А-серията процесори за настолни компютри с модела A8-7670K APU, оптимизиран за работа под Windows 10 за най-често срещаните изчислителни натоварвания и в онлайн игри.

AMD лансира новия си APU процесор като най-производителния в сегмента под 120 долара

AMD лансира новия си APU процесор като най-производителния в сегмента под 120 долара

Процесорът съдържа 10 изчислителни ядра – 4 CPU на честоти до 3,9GHz и 6 GPU на 757MHz. Хетерогенната системна архитектура (HSA) позволява на CPU и GPU да работят заедно в поддържаните приложения, като автоматично разделят и насочват задачите към подходящите ядра.

Компютрите с A8-7670K и Windows 10 ще подобрят потребителското изживяване в няколко аспекта: възпроизвеждане на филми и телевизия с хардуерно-базирано ускорение, сърфиране с браузъра Microsoft Edge с пълно графично ускорение за HTML5 и WebGL, защита на „чувствителна” информация с хардуерно ускорено криптиране и декриптиране при използване на Microsoft Bitlocker и поточно съдържание без насичане и забавяне с технологията AMD Quick Stream.

В допълнение, новите системи ще поддържат гладка картина при 1080p игри с най-популярните заглавия, благодарени на мощната вградена графика Radeon R7. Интегрираното H.264 видео-кодиране и приложението AMD Gaming Evolved ще позволят безпроблемен запис на игрите. Подобрено е и качеството на картината при игри на по-ниска резолюция с Virtual Super Resolution (VSR).

Геймърите могат да сложат край на накъсаните или забавени кадри с плавна производителност без артефакти на всяка кадрова скорост с технологията AMD FreeSync, докато AMD Eyefinity осигурява повече реализъм и екранна площ при работа на много дисплеи. Поддържат се многонишкови API, вкл. DirectX 12, Vulkan и Mantle, за по-добра визуална чувствителност.

A8-7670K APU вече е достъпен в избрани онлайн търговци и асемблатори на компютърни системи. Препоръчителната крайна цена на чипа е $117,99 щатски долара.

Коментар