Visual Studio 2015 – среда за крос-платформена разработка

Целта на Visual Studio е да бъде инструмент за разработка под всички популярни платформи, казват от Microsoft

Целта на Visual Studio е да бъде инструмент за разработка под всички популярни платформи, казват от Microsoft

Microsoft пусна финална версия на популярната среда за разработка Visual Studio 2015, като едновременно с това представи нова версия на .NET и няколко съпътстващи продукта от екосистемата, вкл. безплатна и значително подобрена версия Visual Studio Community.

Професионалният софтуер Visual Studio 2015 вече е достъпен за сваляне и покупка, но компонентът Team Foundation Server 2015 ще остане на етап кандидат-финална версия до август, съобщи TechCrunch.com.

По данни на Microsoft, безплатният Visual Studio Community е свален над 5 милиона пъти за седем месеца, а във Visual Studio Online са регистрирани повече от 3,2 млн. разработчици. Visual Studio Code – автономен редактор за Windows, Linux и Mac – е свален над 1 млн. пъти за три месеца, като повече от половината сваляния се падат на Mac и Linux.

Целта на Visual Studio е да бъде инструмент за разработка под всички популярни платформи. Ключовата идея във версия VS 2015 е крос-платформеният набор от инструменти, като това е било и основното искане на разработчиците, споделят от Microsoft.

За крос-платформения характер на средата свидетелства наличието на Apache Cordova, който позволява писане за Android и iOS с използване на HTML, CSS и JavaScript. Благодарение на сътрудничеството с Xamarin, могат да се създават приложения за тази платформа с помощта на .NET. Възможно е също създаване на общи компоненти за Windows, Android и iOS на C++.

Даунлоуд: Visual Studio 2015

Коментари по темата: „Visual Studio 2015 – среда за крос-платформена разработка”

добавете коментар...

  1. Килия

    Има има – WebStorm се нарича 🙂

  2. Илия

    Само да вметна, че по – добра среда за разработка от Visual Studio няма. Писал съм на Java, JavaScript, Python и C#. Ползвал съм Eclipse, Sublime … RedHat ползвам редовно и Линукс, и моят съвет преди да вкараш хейт е просто тествай известно време, създай си собствено мнение и тогава излез със смислен statement.

  3. redhat

    Само да вметна Visual Studio Code е по зле и от NotePad :))))

Коментар