Електромобил развива 100 км/час за 1,8 секунди

GreenTeam E0711-5 достига 100 км/ч на 25-я метър от линията на старта,

GreenTeam E0711-5 достига 100 км/ч на 25-я метър от линията на старта

Малък електрически автомобил има всички шансове да попадне в Книгата за рекорди на Гинес. Колата развива 100 километра в час само за 1,8 секунди.

GreenTeam E0711-5 е проект на 40 студенти от Щутгартския университет в Германия. Електромобилът с мощност 100 кВт се задвижва от четири мотора, захранвани от блок с акумулаторни батерии 6,62 кВтч.

Колата има аеродинамична форма, електрически и механични спирачки и особено окачване. Тежи само 168 кг, благодарение на използването на въглеродно влакно и композитни материали.

По време на тестовете, GreenTeam E0711-5 е била ускорена от 0 до 100 км/ч само за 1,779 секунди. За сравнение, флагманът Tesla Model S P85D с опция Ludicrous Speed Upgrade се ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди.

GreenTeam E0711-5 достига 100 км/ч на 25-я метър от линията на старта. Резултатите ще бъдат проверени от независими експерти, след което електромобилът вероятно ще бъде вписан в книгата на Гинес.

Коментари по темата: „Електромобил развива 100 км/час за 1,8 секунди”

добавете коментар...

  1. Кольо

    Заменяте цяла епоха ,на ДвГ ,сантименталноста ,всяка кола се свързва с период от време ,на всяка държава,мафиотските години в Италия ,в Русия ,филмите ,Двг е жива кола с жива енергия ,това е горене ,процес,звука на 8 ка,12 така,турбината,кожата ,нещасната Тесла на тоя ,комплексар ,без спирачки ,без нищо ,парното как ще си пуснеш на спряло положение зимата,фаровете ,кагато си на место или чакаш на светофар,нищо не съм.чул.за Аер бега ,на какъв принцип е

  2. Кольо

    Впднешното забързано ежедневие,като се заредите на опашка на Ихтиман примерно с кабела,да висите 1 час а то е ще има опашка и ще чакате с *** ,по опашките че те обичат да им е тихичко и и са еко,тогава ще видим за какво ти е тоя таралясник

  3. Кольо

    Ако се истрескаш някаде в някое дърво не могат да ти намерят днк- то във вселената,това не е сериозно,подвижна смартфонче

  4. Бла

    Естествено има трикове с параметри като съотношение общо тегло и мощност на двигателя / двигателите. Няма да е голяма трудност да го направят и с истински 4-местен автомобил.

  5. Додо

    Това е коленце, не е кола 😉
    Теслата поне е кола.

Коментар