Бургас привлича аутсорсинг индустрията

Бургас може да се превърне скоро в един от водещите центрове на аутсорсинг индустрията у нас. Браншът се среща днес с общината, бизнеса и университети в града, на които ще се обсъждат възможностите за привличане на фирми от сектора и перспективите за развитие в региона.

Срещата е организирана от Българската аутсорсинг асоциация и общината. Идеята е да се потърсят начини за развитие на перспективния отрасъл в града чрез партньорство на общините, университетите и местния бизнес, съобщиха от Община Бургас.

Като първа стъпка ще започне изграждане на връзки между всички заинтересовани страни в развитието на Бургас и региона. Ще се обсъдят възможности за създаване на нови работни места за младите хора – идеята е та да бъдат задържани след завършване на университета, като им се осигурят шансове за кариера и квалифицирана работа.

В срещата ще участват Димитър Николов – кмет на община Бургас, Стефан Бумов – председател на УС на Българска аутсорсинг асоциация, представители на бизнеса и университетите в Бургас и др.

Бургас е един от най-бързо развиващите се градове в страната. Редица ИТ компании оперират там със свои офиси, а навлизането на аутсорсинг индустрията може да даде шанс на много млади хора да развият своята кариера в града.

Коментари по темата: „Бургас привлича аутсорсинг индустрията”

добавете коментар...

  1. Комбайнер

    И от къде ще идват кадрите? ТУ Варна?

  2. НЗ

    Пак голи приказки. Нито има технически университет там който да бълва млади надежди, нито има квалифицирани кадри които да са останали.

  3. z

    хаха

  4. :-)

    Имат си бургазлии работлива управа, просперират.

Коментар