Adata обяви здрав външен диск за пътешественици

HD720 е покрит с гъвкава силиконова оплетка, аранжирана в три слоя, за сериозна удароустойчивост

HD720 е покрит с гъвкава силиконова оплетка, аранжирана в три слоя, за сериозна удароустойчивост

Преносим твърд диск със спортен дух е новото предложение на тайванския производител Adata, чийто продукти са достъпни и на пазара у нас. Моделът HD720 има бърз интерфейс USB 3.0 и е насочен специално към потребители, които прекарват дълги дни сред природата – туристи, пътешественици, изследователи.

Издръжливият външен сторидж посреща строгите изисквания за устойчивост на прах, вода и удари и се доставя с пространство за данните до 2TB. Моделът отговаря на спецификациите на стандарта IEC/EN 60529 IP68, което означава, че е напълно защитен от прах за стабилна и дългосрочна работа в среди наситени с малки твърди частици.

HD720 може да бъде потопен за до 120 минути във вода, на дълбочина до 2 метра

HD720 може да бъде потопен за до 120 минути във вода, на дълбочина до 2 метра

Сертификацията означава също, че HD720 може да бъде потопен за до 120 минути във вода, на дълбочина до 2 метра. Външният диск е проектиран и да надвишава изискванията на достатъчно строгия военен стандарт за изпускане MIL-STD-810G 516.6: устройството може с лекота да понесе внезапни удари и падане от височина до 1,8 м, докато при стандарта изискването е за височина до 1,2 м.

HD720 е покрит с гъвкава силиконова оплетка, аранжирана в три слоя, за сериозна удароустойчивост, така че да получи одобрението както на запалени туристи-катерачи, така и на работещите на строителни площадки.

Устройството разполага с интелигентен датчик за ускорение, който спира работата на четене/запис на диска, ако той получи удар надвишаващ предварително настроен праг. Това предпазва данните от повреждане, а устройството възобновява работа веднага след приключване на проблема с удара. Потребителите се информират за състоянието на диска с червени и сини индикаторни светодиоди.

Външните дискове Adata HD720 се предлагат с капацитети до 2TB за снимки, видео, музика и документи. Моделът има и „умно” решение за кабела, който се прибира в предвидена бразда за удобно изваждане и прибиране. Adata HD720 се очаква скоро и на нашия пазар.

Коментар