Tickey прави реалност мобилните билети

ickey e лесно за използване приложение за закупуване на мобилни билети в градския транспорт

Tickey e лесно за използване приложение за закупуване на мобилни билети в градския транспорт

Пътниците на линии 94 и 280 в София и тези на линия 211 в Бургас ще могат да пътуват с мобилни билети. Съвсем скоро двата града ще станат пилотни проекти на приложението за мобилни билети за градския транспорт Tickey.

След успешната интеграция на проекта се очаква Tickey да бъде внедрено и в цялата градска мрежа на “двата най-иновативни града в България”, по думите на разработчика Tickey Mobile Solutions Ltd.

Tickey e приложение за закупуване на мобилни билети в градския транспорт, което скоро ще бъде достъпно за iOS и Android устройства. С помощта на сензори за близост мобилните телефони на пътниците биват засичани в момента, в който те влезнат в превозното средство, и само с един клик те вече имат закупен билет.

През юли, на Seedstars София, Tickey спечели българския кръг от стартъп надпреварата и ще представи страната ни на международния конкурс в Швейцария през март догодина. Там Tickey ще се бори със стартъпи от още 49 държави за награда до 500 000 долара.

Коментари по темата: „Tickey прави реалност мобилните билети”

добавете коментар...

  1. Иван

    Освен това чичо-пичо, лелята и други с връзки са прокарали и набутали това да мине, за да избичат и изшибат тук и там повечко парички.

  2. Иван

    Освен процент от цената на купвания билет. Системата работи и пичели като продава проследяваща информация и лични данни на рекламодатели, магазини вериги и социалн мрежи и други трети и четвърти лица.

  3. aaa

    И тримата изказали се преди теб са го направили на основание информацията предоставена от статията. Ако имаш повече информация я сподели и поясни, вместо да правиш тинейджърски изказвания.

  4. НАС

    И тримата изказали се по-рано явно не са разбрали как работи системата…

  5. Нафарфорий

    Чисто обществено изнасилване и порнография е тази система.

    С доразвиването на тази идея – могат дори да сложат биометрични скенери на вратите на транспорта.

    За автентификация хората ще си вадят гениталиите, за да ги сканират и да бъдат таксувани.

  6. Нафарфорий

    Вече няма лични данни и дори Градския транспорт ще гледа мръсното бельо на хората.
    Ще бърникат и базикат личните данни от смартфоните и соц. мрежите.

  7. aaa

    От сега си представям студетчетата как стоят с включено приложение и на всяка спирка дебнат за контроли.Щом се появи,прас и е купил билет 🙂 . Не е лошо приложението да записва от сензора(beacon предполагам), кога се е качил пътника и кога си е купил билет.

Коментар