Топлинен детектив се очаква на панаира в Пловдив

Нов метод за намаляване на енергийните разходи ще бъде представен на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2015 година. Няколко български  компании ще покажат  камери и измервателна апаратура за термовизионни обследвания.

Оборудване, което намалява разходите, ще могат да видят посетителите на Международния технически панаир в Пловдив от 28 септември до 3 октомври

Оборудване, което намалява разходите, ще могат да видят посетителите на Международния технически панаир в Пловдив от 28 септември до 3 октомври

Подобни системи действат като детектив, който по излъчваната температура открива  в сградите  дефекти на изолацията, стените и конструкцията, течове на топлина и рискови точки за влага и мухъл. С помощта на термовизията се  диагностицират повреди в климатични, отоплителни и електрически инсталации, техника,  тръбопроводи за пара и вода, пещи, хладилни системи. По този начин се повишава сигурността и се снижават енергийните разходи.

Термовизионните камери дори от най-нисък клас са толкова прецизни, че все едно  се използват 6400 инфрачервени термометъра едновременно, обясняват изложители. Според експерти термографията е най-доброто средство за превантивна поддръжка на машини, съоръжения и сгради и за пестене на енергия.

Иновативни изделия в тази област и обучителни семинари за тяхното използване  ще обогатят темата за енергийната ефективност, която е един от основните акценти на Международния технически панаир.

За първи път ще бъде показан и своеобразен „банкомат за горива”, с чиято помощ клиентите могат да се обслужват сами на бензиностанциите. В електронното устройство се вкарва определена сума пари, а от колонката се зарежда гориво. Така отпада необходимостта да се назначава персонал в по-малки обекти и се свива тяхната издръжка.

Компании от цял свят ще се включат в деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е един от най-авторитетните в Югоизточна Европа. Те ще демонстрират разработки в  машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията и управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето.

Коментари по темата: „Топлинен детектив се очаква на панаира в Пловдив”

добавете коментар...

  1. Ив

    Е как бай уй имаше там некакви полеразголени жени и чалга.

  2. бай Програмист

    Миналата година ходих на Пловдивския панаир.Такова нямане не е имало.Скука нито коли,
    тука там хора и малко изложители.Чиста загуба на време.Таз година ще пропусна, явно и това страхотно събитие успяхме да го съсипем за има няма 10 години.

Коментар