Роботи за чистене и косене на панаира в Пловдив

Роботи косачки на Belrobotics ще покаже българката фирма Робошоп на панаира в Пловдив

Роботи косачки на Belrobotics ще покаже българката фирма Робошоп на панаира в Пловдив

Роботи за почистване, миене на прозорци, косене и събиране на голф топки са сред най-атрактивните експонати на Международния технически панаир. Уреди за дома, базирани на върхови технологии, ще покажат и други участници в деловия форум, който ще се проведе  от 28 септември до 3 октомври 2015 г. в Международен панаир Пловдив.

Роботизираните косачки се справят с площи от 3 до 20 хиляди кв. метра, а „виртуална стена” ги спира да не излязат от зоната, в която трябва да работят, обясниха изложителите от „Робошоп”, които представят изделия на „Белроботикс”, Белгия, и „Френдли Роботикс”, Израел.

В асортимента на фирмата са и компактни роботи за почистване на прозорци на тайванската компания „Хобот”, известни с това, че се управляват много лесно. Прахосмукачки роботи на „Нито Роботикс”, САЩ, имат навигационна система за ориентиране и се придвижват сами от стая в стая, твърдят изложителите.

Модерни технологии са използвани в широка гама изделия за дома и здравето, които ще видят посетителите на Международния технически панаир. Новост от европейски мащаб е апаратът за пречистване и алкализиране на вода директно от водопровода, който ще покаже българската фирма „Алфа груп 1”. Тя ще кандидатства за златен медал от панаира с ново поколение уреди на Hyper Water System.

Сред претендентите за златен медал на ЕСЕН 2015 е и здравословният стол на тайванската компания Chern Shing Top. Той има регулирума лумбална възглавница и ергономичен дизайн, които намаляват болката в кръста и спомагат за тонизиране на кръвообращението.

Иновативните продукти са акцент в експозициите на водещи компании от над 35 държави, които ще участват в Международния технически панаир. На него се завръща и Русия с колективна изложба. Университети, научни институти и фирми ще презентират нови проекти в различни области на технологиите и инженерството. Те са фокусирани основно върху зеления бизнес, енергийната ефективност, автоматизацията, софтуерните продукти.

Роботите вече не са само в индустрията, а навлизат и в дома. Нови приложения на „умните машини” показват участници в Международния технически панаир в Пловдив.

Коментари по темата: „Роботи за чистене и косене на панаира в Пловдив”

добавете коментар...

  1. :o)

    Много са яки! 🙂

Коментар