Телерик откри новия сезон за обучение на ученици

Участието в обученията по програмиране в Академията на Телерик е безплатно за учениците

Участието в обученията по програмиране в Академията на Телерик е безплатно за учениците

Телерик обяви началото на новия сезон на обученията по програмиране за ученици. Трите програми – „Детска академия на Телерик”, „Училищна академия на Телерик” и „Алго академия на Телерик” – ще започнат през октомври.

Участието в обученията е безплатно, като е необходимо единствено учениците да имат интерес към технологиите, без да се изискват предварителни знания по програмиране.

Детската академия на Телерик” ще приеме деца от 4-ти до 6-ти клас след входен изпит в София – тест с 20 логически въпроса за време от 45 минути. В средата на октомври ще стартират и 13 школи по програмиране в още 9 града в страната – Пловдив, Варна, Стара Загора, Габрово, Плевен, Велико Търново, Враца, Кърджали и Разград. Учениците, които искат да се включат в тях, могат да се свържат директно с ръководителите на школите.

По време на обученията децата ще развият практически умения по алгоритмично програмиране и разработка на игри. Всички, които преминат цялата програма, ще получат сертификат.

Участието в „Училищната академия на Телерик” и „Алго академията на Телерик” е свободно, без приемен изпит. Всички ученици на възраст от 13 до 19 години, които искат да се научат да програмират, могат да се запишат за първите срещи на двете програми.

Обученията ще се провеждат веднъж месечно в рамките на три дни в учебния център на „Академията на Телерик” в София. През последните няколко години в двете програми са се обучавали голяма част от шампионите на България по информатика и информационни технологии, припомниха от компанията.

Коментар